18. joulukuuta 2012

Piparkoogimaanian pressiklubi


Mari-Liis Laanemaa vieraili tänään Eestin televisiokanavan aamushow'ssa puhumassa Torun'in ja Turun piparkakuista. Suomen puolella aiheesta on jo kirjoittanut muutama lehti. Tähän kirjoitukseen kerään kaikki yhteen, kiitos kaikille median edustajille Suomesta ja Virosta!Artikkeli. 

Piparkakkuleipuri pääsi myös Viron uutisiin. Kohdasta 29 min 35 sek alkaen.
Turun Sanomien uusi ruoka-aiheinen verkkoliite teki hyvän kirjoituksen Turun omasta piparkakkuleipurista, joka työskentelee Turun linnan muurien turvassa maailman pahuudelta. Jutun voi lukea täältä.

Turun piparkakkukuninkaalliset Tallinnassa

Kuva: Petrus Kurppa
Juhana Herttua ja Katariina Jagellonica matkaavat vierailulle Turusta Tallinnaan. Pipariversiot kuninkaallisesta perheestä ovat nähtävillä design- ja arkkitehtuurigallerian PiparkoogiMaania -näyttelyssä 18.12.2012 – 8.01.2013.
Piparkakku Mania on taidenäyttely Tallinnan vanhassa kaupungissa. Sen kaikki teokset ovat valmistettu piparkakkutaikinasta.
Näyttelyyn osallistuu noin 120-140 enimmäkseen virolaista taideilijaa, arkkitehtia, suunnittelijaa, keraamikkoa. Mukana on myös myös kansainvälisiä taiteilijoita. Näyttely järjestetään seitsemättä kertaa.

Petrus Kurppa työn toimessa.
Turkulainen piparkakkuleipuri Petrus Hermanni Kurppa on leiponut näytelyyn hunajapiparkakkuja puisilla kuviomuoteilla.
Aiheina on 1500-luvun kuninkaallisia Ruotsi-Suomesta: Juhana-herttua, Katariina Jagellonica, Erik XIV, Kustaa Vaasa ja Margareta Leijonhufvud. Piparkakut on leivottu vanhan eurooppalaisen käsityöammatin innoittamana puumuoteilla, jotka on kaivertanut tsekkiläinen Oldrich Kvapil. Koskaan ennen Turun historia ei ole maistunut niin hunajaisen makealta!

PiparkoogiMaania on avoinna päivittäin kello 11-18, poikkeuksena 24. ja 31. joulukuuta klo 11-15 ja suljettuna 25. joulukuuta ja 1. tammikuuta 2013. Aikuisilta pääsymaksu  euro, lapsilta ja vanhuksilta vapaa sisäänpääsy. Osoite: Pärnu maantee 6, Tallinn 10148

Petrus Kurpan blogiin voi tutustua täällä.

---

Entisen kotikunnan aviisi julkaisi jutun verkko että paperilehdessä, jossa oli myös kuva.

Turun tienoo 11.12.2012

Kurpan piparkakut esillä Tallinnassa

11.12.2012 10:12 Lietolaisen Petrus Kurpan leipomat hunajapiparkakut ovat esillä Tallinnan vanhassa kaupungissa pidettävässä PiparkoogiMaaniassa ensi viikon tiistaista loppiaiseen sakka.

Turkulaistunut Petrus  Kurppa on leiponut hunajapiparkakut puisilla kuviomuoteilla. Aiheina on 1500-luvun kuninkaallisia Ruotsi-Suomesta: Juhana-herttua, Katariina Jagellonica, Erik XIV, Kustaa Vaasa ja Margareta Leijonhufvud.
Piparkakut on leivottu vanhan eurooppalaisen käsityöammatin innoittamana puumuoteilla, jotka on kaivertanut tsekkiläinen Oldrich Kvapil.
Kuninkaallinen piparkakkuperhe on nähtävillä Tallinnassa design- ja arkkitehtuurigallerian PiparkoogiMaania -näyttelyssä.  PiparkoogiMaania on järjestetty jo seitsemän vuoden ajan, ja näyttelyn kantava ajatus on tehdä kaikkea mielikuvituksellista piparkakkutaikinasta. Tänä vuonna teemana on muun muassa olympialaiset.


- Rauli Ala-Karvia