4. syyskuuta 2012

Tavataan kirjastossa!


Lokakuussa voi lähteä katsomaan sitä Agricolan sulkakynää, jota leikkisästi sanoin tavoittelevani viime keväänä piparkakkujen leipomisen jälkeen. Turun pääkirjaston tieto-osaston Keräilijät -näyttely kerää yhteen useamman eri henkilön kokoelman, joiden joukossa on Petruksen Piparkakut. Tavataan kirjastossa!

Eipä aikaakaan kun tässä tulin päivitelleeksi, kuinka paljon sellaista tietoa ja viisautta on löytynyt Turun pääkirjaston käytävillä ja hyllyrivien välissä, jota ei Google tunne tai internet löydä. Uskokaa pois! Ei kaikkea todellakaan ole ehditty digitoimaan tai viitsitty. Riippuu tietenkin mitä hakee, mutta kirjastoissa on vielä sijansa tässä maailmassa. Aivan oma lukunsa on kansalliskirjastot, yliopistot ynnä muut, mutta sunnuntaikävelyn yhteyteen oma kotoinen kirjasto on se kodinomaisin vaihtoehto. Enpä paljon osaa sanoa Keräilijät -näyttelystä muuta kuin sen, että olen yksi muiden joukossa. Esillä on siis muidenkin keräilijöiden aarteita näytillä, enkä vielä osaa sanoa mitä kaikkea esille laitan. Ainakin Agricolan, ja joitakin muita. Sen voin sanoa että valinta tehdään ainoastaan Oldrich Kvapil'in muottien osalta, joten voipi nuo kaikki mahtua sulassa sovussa vitriineihin.

Näyttely alkaa torstaina 4. lokakuuta 2012 Turun pääkirjaston tieto-osastolla (2. kerros) ja on esillä lokakuun 30. päivään asti. Lisää tietoa löytyy mediakutsusta.