5. elokuuta 2012

Museokävelyllä Turussa


Takavuosina tuli harrastettua liikuntaa kulttuurin varjolla, kun ostin useampaan paikalliseen museoon vuosikortin ja aikani ratoksi astelin museoiden käytävillä milloin joutilaisuutta, milloin uteliaisuutta kuluttaen. Museokävelyn ideana on nauttia taiteesta, kulttuurista ja liikunnasta samalla kertaa!


Turun maakuntamuseon vuosikortti on yksi parhaimmista Turun museoiden kesken, sillä ensinnäkin sillä aukeaa ovet nykyisin kuuteen eri museoon sekä koko vuoden verran. Osa vuosikorteista on voimassa ainoastaan kuluvan vuoden, joten kesällä hankittu kortti umpeutuu joulukuussa. Maakuntamuseon kortti on vielä siis ensi kesänäkin kultaakin kalliimpi, jolloin esimerkiksi käsityöläismuseo suorastaan kiusoittelee vastustamattomilla houkutuksillaan, tänä kesänä niin tupakan, kahvin kuin muodin turvin. Eikä kortti jää tyhjänpantiksi vuoden muina aikoinaan: samalla kortilla ovet aukeaa vaikka Turun linnan ritaripäiville, jonka aikana nähtävää ja koettavaa on rutkasti, kuin myös pääsylippukin on arvokkaampi. Vuosikortin lunastanut voi lipua lipputiskin ohitse vain kortinvilauksella! 

Ja kortti on liki puoli-ilmainen sitten takavuosien. Suosittelen !

Turun maakuntamuseon kortti käy Turun linnaan, Apteekkimuseoon, biologiseen museoon, käsityöläismuseoon, Wäinö Aaltosen museoon. Myös Kuralan kylämäkeen sen turvin pääsee, joskin museo on ollut pääsymaksuton vuonna 2012.

Kuvia Käsityöläismuseosta ja Turun linnasta. Apteekkimuseoon ja Wäinö Aaltoseenkin ehdin päivän aikana, joskin apteekkimuseota on tullut kuvattua niin runsaasti että käytin museovierailun tyystin haju- ja kuuloaistein tehtyyn fiilistelyyn. Lautalattia natisee, kolisee ja kumahtelee. Yrttihuoneen korianterit, kukat ja ruohot tuoksuu, huumaa ja nostaa mielen entisaikain tunnelmaan.