19. huhtikuuta 2012

Agricolan sulkakynän jäljillä



Aiempaa piparkakkuhaastetta jatkaen muutama kuva uudemmasta yrityksestä taltioida Agricola ja Piispa Henrik piparkakun pintaan. Jätin loppusilauksen tekemättä, joka toki tekee kuvion erottumisesta huonomman... mutta ei myöskään pilaa niitä kuten viime kerralla. Harjoitukset jatkuvat!



Tavoitteena on saada hyvä kuviotoisto Oldan piparkakkumuoteilla. Niin hyvä, että kaikkein pienimmätkin yksityiskohdat tulevat esiin. Yksi hyvä esimerkki tälläisestä on Agricola kädessään pitelemä sulkakynä, jonka sulkarakenne näkyy hennosti. Varasulkakynä onkin helpommin erottuva, ja haaste tulee molempien sulkakynien hyvästä erottumisesta. Ja tekstit on aivan oma lukunsa! Piispa Henrik tuntui pääpiirteissään sujuvan paremmin, vaikka muotin painelu vaatii vielä harjaantumista. Tällä kertaa kummankin muotin reunuskuviointi jäi liki täysin harakoille.




Täytyy myöntää, että olisi upeaa päästä kädestä pitäen oppimaan näiden piparkakkujen salat Tsekin maalle. Niin hyvin juuri tämä resepti tuntuu taltioivan kuviot ja kun koko metodiikka on hallussa, erottuu piparkun kertoma henkilö tai aihe jo kaukaa. Ehkä ensi vuonna käy onni myötä!