31. maaliskuuta 2012

Batiikkikoristeltuja pääsiäismunia ja pashamuotteja


Pääsiäisen valmistelut etenee niin mämmimaltaiden hankinnalla kuin paikallisen pääsiäismunankoristelutekniikan ihastelulla. Tänä viikonloppuna voi käydä kurkistelemassa sekä Itä- ja Keski-Euroopan perinteisiä pääsiäismunia että ostaa mukaansa paikallisia, Turkulaisten yhdistysaktiivien maalaamia munia.
Aamuvarhaisella noudin uuden pashamuotin Onnimannista, joka myy sekä Turun että maan muiden vankiloiden työpajojen tuotteita kuin myös Turun kaupungin työpajan tuotoksia. Itselläni puinen pashamuotti oli jo entuudestaan, mutta ikkunaostoksilla havahduin tämän uuden pashamuotin ylivertaisuuteen. Koristelu on paljon taidokkaampaa ja yksinkertaiset tapitkin on korvattu tarkkaan mietityillä pallopäisillä tapeilla. 
Ja sitten se päivän paras anti, Turun pääsiäismunankoristeluun hurahtaneen yhdistyksen perinteinen pääsiäisnäyttely! Tarkalleen OvoDecor r..f.  -yhdistyksen ilmainen näyttely sisältää valikoiman Keski- ja Itä-Euroopan pääsiäismunia Tsekeistä, Slovakiasta, Saksasta ja ties mistä, unohtamatta yhdistyksen omien jäsenten aikaansaannoksia. Vastaanotto oli sydäntälämmittävän ystävällinen ja valokuvaamista lukuunottamatta pääsiäismunien koristelujen salat selostettiin seikkaperäisesti läpi muna munalta. Batiikkitekniikka viittaa mehiläisvahan käyttöön, muiden tekniikoiden vaihdellessa oljen, paperin tai luonnonkukkien käyttöön. Suosittelen! Vielä huomenna 1.4.2012 klo 11-16 pääsee tutustumaan näyttelyyn. Koristeluja munia voi myös ostaa paikan päällä.

Pääsiäismunanäyttely Gillesgårdenilla osoitteessa Aurakatu 1 (sisäpihalla) 1.4. klo 11–16. Vapaa pääsy.