9. tammikuuta 2012

Näkemiin, Turun linna!


Ritaripäivät sujui joutuisasti viime viikonloppuna yleisön rientäessä pitkin linnan käytäviä piparkakkuja, narreja ja ritareita kummastellen. Kiitos Turun linnan väki ja piparkakkujen äärelle pysähtyneet kaupunkilaiset! Piparkakkukisälli Petrus jatkaa innolla työtä piparkakkuperinteen taitojen äärellä.


Tässä joitaikin satunnaisia kuvia joita otin itse, myöhemmin lisää parempia kuvia jahka hovivalokuvaajani toimittaa vedoksensa käsiini.


Näin esiintyjän puolesta täytyy esittää lämmin kiitos Turun linnan henkilökunnalle ystävällisyydestä ja auttamisesta. Linnaan oli helppo tulla ja tarvittaessa neuvoa tarjottiin päästään pyörälle olevalle piparkakkukisällille. Launtaina piparkakkuja esiteltiin suullisesti esitelmöiden, sunnuntaina käytössä oli myös leipomisvälineet. Valitettavasti molemmillle päiville tätä ei saatu vielä järjestymään, taikinalla kun on taipumus joko kuivua tai pehmetä liikaa liian kauan lämpimässä ollessaan. 


Piparkakkukisälli pääsi muutamalla virkkeellä päivän lehteenkin, laitan myöhemmin tuosta artikkelista kuvaa ja tekstiä. Tunnustettakoon että uutisjuttuun pääsi pahemman luokan asiavirheitä, kun en lainkaan päässyt tarkistamaan toimittajan pikaisesti kyselemiä ja vielä nopeammin kirjaamia muistiinpanoja ennen painoa. Hällä väliä, mutta oppia tästäkin otin. Ensi kerralla pieni tiedote mahdollista lehdistöä varten, niin ei mene siirappivedet keskiajalle nykyajasta :)Erityiskiitos Jonni Nakarille upeista valokuvista, joita ovat alla olevat kuvat ensimmäisen kuvan lisäksi!