13. joulukuuta 2011

Ritareita & piparkakkuja : Turun linnan Ritaripäivät 7.-8.1.2012


Petruksen Piparkakut osallistuu Turun linnan Ritaripäiviin tammikuussa 2012, tule kokemaan keskiaikaisen linnan tunnelmaa ja katselemaan kuviomuotteja sekä piparkakkuja. Piparkakkuja ei ole myynnissä tapahtuman yhteydessä.Löydät piparkakkujen täyttämän pöydän esilinnan ensimmäisestä huoneesta, joka on heti ensimmäinen museohuone lippukassalta käsin. Tapahtumien aikana pääsyliput ovat yleensä hieman kalliimpia, laitan tiedot heti kun asia on selvillä.Turun linnan ritaripäivät 7.-8.1.2012 klo 10 - 18.
Turun linnan kotisivut 

turku.fi » Turku.info » Media ja viestintä » Tiedotteet
3.1.2012
Riemukkaat Ritaripäivät Turun linnassa 7.–8.1. klo 10–17
Turun linna on avoinna klo 18 asti.

Turun linnassa on jo 40 vuoden ajan vietetty loppiaisen tietämissä koko perheen tapahtumaa, joka on säilyttänyt suosionsa vuodesta toiseen. Tapahtuuhan kaikki vanhassa, salaperäisessä linnassa, jonka todelliset tarinat ovat satujakin ihmeellisempiä. Tarjolla on tietoa, tarinoita ja tekemistä: kestosuosikkeja ja uusinta uutta. 
Hämärissä saleissa ja käytävillä voi tavata linnan väkeä vuosisatojen takaa

Linnan varusväki, käsityöläiset sekä muhkeat rouvat ja kalvakkaat neidot kertovat elämästään ja työstään. Jousiampuja puolustaa jykeviä muureja. Musikantit soittavat ja kaikki saavat tanssia. Mutta voiko portaikossa tulla ihan oikeasti vastaan lohikäärme tai kultaa valmistava alkemisti? Ja mitä markkinanarri tekee linnassa, joka on hovinarrien valtakuntaa? Tule ottamaan selvää. Tiesitkö muuten, että linnan kirjuri saattoi aikoinaan olla ainoa kirjoitustaitoinen henkilö koko linnassa? Jos sinulla on onnea, voit kohdata myös yli 700-vuotiaan linnan tontun ja kuulla hänen aarteidensa salaisuuden.

Taiteilija Nataša Bulatovic Trygg tekee tutkimustyötä ja kopioi ”Kaarle-herttua herjaa Klaus Flemingin ruumista”-maalausta. Taitoa häneltä ei ainakaan puutu.

Piparkakkukisälli Petrus Kurppa on saapunut pitkältä matkaltaan Euroopasta ja esittelee vanhoja piparkakkumuotteja, joita on käytetty Nürnbergissa, Torunissa ja Arkangelissa. Hän esittelee ylpeänä Juhana-herttuan ja Mikael Agricolan kunniaksi kaiverrettuja puumuotteja. 
Osallistu kilpailuun, jossa voit käyttää aivonystyröitäsi!

Sinun on tunnistettava historiallisia esineitä ja niiden käyttötarkoituksia. Tiedossa palkintoja. 
Työpajassa voi hengähtää hetken

Valmista jotain linnaan liittyvää kotiin vietäväksi.Museon taideohjaajat auttavat pieniä taiteilijoita toteuttamaan prinsessan tai prinssin unelman. 
Ritarisali raottelee jo hieman verhojaan

Ritarisali avautuu lopullisesti vasta muutaman viikon päästä.Siellä voi sovittaa lasten haarniskaa ja kokeilla, miten paljon oikean ritarin rintapanssari tai kypärä painaa. Saliin on valmistettu monta uutta upeaa hovipukua lasten sovitettavaksi. Siellä saa myös tietoa Turun linnan Ritariklubista.

Sekä lauantaina, että sunnuntaina klo 13 kuningas lyö kunnostautuneita ritariklubilaisia ritareiksi. Kaikki saavat tulla katsomaan ja jos tulet mukaan klubin toimintaan, sinunkin vuorosi tulee vuoden kuluttua. 
Tontunaarrekammiossa voi istahtaa tarinankertojan vietäväksi

Kirjan talon väellä on lahja yhdistää tarinat ikivanhaan Turun linnaan tai houkutella lasten omat tarinat esiin. Tarjolla on ”tonttusadutusta” ja ”hyvän ritarin reseptejä”.

Koko perheen seikkailukierrokset päälinnassa 
Suomeksi 20 min välein alkaen klo 10.20. Viimeinen kierros alkaa klo 16.40.
Ruotsiksi 11.10, 12.10, 13.10, 14.10, 15.10, 16.10.
Venäjäksi 10.50, 12.10, 13.30, 14.50.
Upouusi Lasten linnaraottaa salaisuuksiaan

Lasten linna tarjoaa makupaloja keväällä alkavasta toiminnasta.Osana Turun linnan uudistamishanketta linnaan rakennetaan kovaa vauhtia uutta Lasten linnaa, johon kuuluu muun mmm. aivan uusi Ritarisali ja työpajatila. Lasten Linnan työpajat ja uusi Ritarisali aloittavat toimintansa helmikuussa. Kevään Mitä tekis? -esitteestä löytyvät lasten työpajojen aikataulut. Työpajoja järjestetään myös aikuisille. Ja kevään aikana on tulossa vielä paljon uutta….

Voit viettää linnassa vaikka koko päivän. Kaikki tämä pääsylipun hinnalla.


Sydämellisen lämmin kiitos tutkija Salme Kotivuorelle kutsusta linnaan!