3. joulukuuta 2011

Joulutunnelmaa Turun museoissa


Piparkakkujen leipomisen lomassa voi virittäytyä joulutunnelmaan Turun museoiden parissa. Tämän kertainen vierailu suuntautui Apteekkimuseoon ja Kuralan kylämäkeen.

Apteekkimuseo ja Qwenselin talo on pieni viehättävä keidas keskellä Turkua, jonka sisällä voi aistia entisaikojen apteekin arkea ja joulutunnelmaa vanhan ajan mukaisesti. Joskin tyhjä museo on kauhistus työntekijöille, on museokävijän kannalta mukavaa tutustua kaikessa rauhassa huoneiden joulupöytiin ynnä muuhun tarjontaan. Apteekkimuseon asiakaspalvelu on aina ollut ensiluokkaisen erinomaista omalla kohdallani. 

Apteekkimuseon maustelokerit jäi erityisesti mieleen käynnistä. Mielenkiintoisena kuriositeettina joulupöytien osalta oli muutama pikkuleipä, jonka pinta tuntui olevan muotilla valmistetulta.Kuralan kylämäki tarjoaa tilaisuuden tutustua joulun valmisteluihin seuraamalla vierestä emännän kokkausta tuvan keittiössä taikka valmistella itse joulukoristeita. Talliin on rakennettu jouluseimi, vain ovenavauksen päästä lampaista ja vuohista. 

Vierailusta jäi parhaiten mieleen lumeton rekiajelu, eli toisin sanoen hevoskärryllä matelu pitkin peltoa ja hiekkatietä.  Opastus oli hyvää, ja joulun tunnelmaa oli selvästi aistittavissa lanttulaatikon tuoksuisessa tuvassa.