7. marraskuuta 2011

Appenzeller Biberli: Sveitsiläinen piparkakku marsipaanitäytteellä


Sveitsiläinen piparkakku taipuu moneksi, joista ainutlaatuisempaa tulkintaa edustaa Appenzeller Biberli: marsipaanitäytteellä täytetty piparkakku. Tämänkertainen kokeilu ei mennyt aivan Sveitsiläisten piparkakkuleipurien tavalla, joskin resepti vaikuttaa hyvin lupaavalta.

Hyvä sivusto, täältä löytyy tietoa kuviomuoteista reseptejä myöten. Tämänkertainen resepti on juuri mainitulta Thomas Collection - Cookie molds and cakeboards - sivulta.

Appenzeller Biberliä varten valmistetaan piparkakkutaikina sekä sitruunan kuorella maustettu marsipaani. Marsipaanin makua ei kannata kummastella, se muuttuu tasaisemmaksi paistetussa piparkakussa. Toki sitruunankuoren voi vaihtaa johonkin toiseen.

Nämä piparkakut menivät vähän yrityksen ja erehdyksen osalta jälkimmäisen piikkiin. Kuten poikkileikkaus kuvasta näkyy, piparkakku on sangen tyhjä sisältään. Marsipaanitäytettä saa laittaa runsaasti ja hirvensarvensuolan käyttö täytyy ensi kerralla unohtaa ja kokeilla reseptin ehdottamaa leivinjauhetta ja ruokasoodaa.