31. elokuuta 2011

Dinant, belgialainen pikkuleipäpuoti V. Collard

Couques de Dinant, V. Collard'in leipomon valikoimaa.
Saksalaisen Aachener Printenin yhteydessä usein mainitaan tietotaidon siirtyneen belgialaisten leipureiden toimesta, Dinant'in kaupungista. V. Collard'in leipomo valmistaa tummanpuhuvia Couques de Dinant -pikkuleipiään yksinkertaisesti hunajan ja jauhon avulla.

 Dinant'ista löytyy Collard niminen leipomo, joka on myynyt paikallisia pikkuleipiä jo vuodesta 1774 alkaen.  Pelkän jauhon ja hunajan käyttö yhdessä kuuman paistolämpötilan kanssa johtaa hunajan karamellisoitumiseen, joka tekee pikkuleivästä hyvin pitkäikäisen.

Sangen koruton resepti on syntynyt 1400-luvulla, kaupungin ollessa piiritettynä ja raaka-aineiden käydessä vähiin. Lopulta leipureilla oli käytössään vain hunajaa ja jauhoja, josta valmistettiin pikkuleipiä väen ruokkimiseksi.Onpa kivenkovia pikkuleipiä käytetty naapurikaupungin väen moukarointiinkin, väittää legenda.
Humoristinen ja hieman arkielämästä värikkäämpi esitys Dinant'in pikkuleipien leipomisesta.Yli 200 kuviomuotin valikoima huomioi useammankin kiinnostuksen kohteen kuin myös suuren ja pienen makeanhimon, sillä pikkuleipien paino vaihtelee 70 grammasta aina yhden kilon järkäleeseen. Pikkuleivät valmistetaan käyttämällä ainoastaan hunajaa, vehnäjauhoja ja sokeria, joka tarkoittaa hyvin kovaa koostumusta. Syömistä ajatellen pikkuleipää tulee uittaa kahvissa tai teessä joukossa, tai imemällä pikkuleipää kunnes se pehmenee. Puoti myy myös hieman erilaisella reseptillä leivottuja pehmeämpiä versioita.
Valokuvan lähde.
Boulevard Churchill 26 à Dinant
Tél. : + 32 (0) 82. 22. 70. 54

Muita puoteja samalla kertaa

Blogin 'Dutched Pinay Travels':in mukaan Dinant on tulvillaan pikkuleipäpuoteja rinta rinnan, joten samalla kertaa voi tehdä tuttavuutta useamman eri kaupan kanssa valikoimaa vertaillen.

Lähteet

http://fr.wikipedia.org/wiki/Couque_de_Dinant

http://www.youtube.com/watch?v=KNdlq17OcXo