14. toukokuuta 2011

Käsintehty jäätelö


Jäätelökoneen omistajat voivat huokaista helpotuksesta, sillä käsintehty jäätelö on työläs ja aikataulun suhteen sitova prosessi. Käsin vatkaamalla voi kuitenkin valmistaa huomattavasti suuremman erän jäätelöä kerralla, tai eri makuja samanaikaisesti eri astioita käyttäen.


Tämä oli minulle ensimmäinen kerta, joten en vielä uskalla antaa ohjeistuksia tai neuvoja käsintehdyn jäätelön nikseistä ja hienouksista. Käytin laakeita astioita, joihin annosteltu jäätelömassa oli helppo sekoittaa vatkaimella noin tunnin väliajoin. 

Maustamiseen käytin kaksi vaniljatankoa vaniljajäätelöön, muutaman ruokalusikallisen kaakaojauhetta sekä tummaa suklaata murusina että isompina hippuina sekä muutaman pakastemansikan mansikkahillon kera.

Koostumus oli melko kuohkea kiitos usean vatkauskerran, ja jäätelökauhalla olisi varmaankin saanut palloja aikaiseksi. Valitettavasti tämä jäätelö alkaa sulaa suht' nopeasti verrattuna kaupan jäätelöön.