30. huhtikuuta 2011

Tippaleipä


Tippaleivän paistaminen vaatii hieman harjoittelua, sillä liian kylmässä öljyssä säikeet menevät mytyksi, liian kuumassa pienet säikeet kärähtävät.


Resepti on Soppakauhan sivuilta, sama resepti on lähes sama muillakin sivuilla, lukuunottamatta Edelfeltin tippaleipiä. Niihin keltuaisia käytetään rutkasti ja vain yksi valkuainen. Maidon voi korvata vedellä tai simalla. 

Käytin tippaleipien muodon varmistamiseen molemmista päistä leikattuja ananastölkkejä, reikäkauhaa käyttäen en ymmärtänyt miten sillä tippaleivän saa nätisti tehtyä. Poimin tölkin pois kattilasta pihdeillä jahka tippaleipä oli alkanut kiinteytyä, jonka jälkeen sen paistotuloksen tarkkailu ja pyörittely olikin paljon helpompaa.  



"Kylmä öljy" ja sen seuraus.