2. huhtikuuta 2011

Karpalo-tummasuklaapikkuleipä

 
Muunnos mustikkamaitosuklaapikkuleivistä, jossa suklaan laatuna tummaa suklaata ja lisukkeena kuivattuja karpaloita. Lisäksi kokeilin hunajaa ja sokeria 1/3 ja 2/3 suhteella, joka selkeästi vaikutti pikkuleivän pinnan tasaisuuteen paiston jälkeen huonompaan suuntaan.

Resepti ja ohjeet leipomiseen on muutoin sama kuin mustikka-maitosuklaapikkuleivissä, vain kaksi raaka-ainetta on vaihdettu. Kiteinen hunaja on arvokas raaka-aine, joten yritin käyttää hunajaa vähemmän ja korvata puuttuvan määrän tavallisella kidesokerilla. Taikina oli huomattavasti pehmeämpää kuin normaalisti, joskaan ei erityisen tarttuvaista. 

Huomattavin ero oli paistamisen jälkeen joidenkin pikkuleipien pinnassa erottuva epätasaisuus, joka on tyypillistä vain kidesokeria sisältäville resepteille. Pikkuleivät eivät myöskään olleet mainittavasti pehmeämpiä kuin runsaammalla hunajalla leivotut. 

 
Olen nyt kokeillut Pandan suklaalevyjen kaikki kolme eri laatua läpi, tässä yhteispotretti valkosuklaan, maitosuklaan ja tumman suklaan vaikutuksesta pikkuleivän väriin.