26. helmikuuta 2011

Mustikkasuklaapikkuleivät

 
Päätin kokeilla aiemmin hyvin onnistuneen reseptin muuttamista maitosuklaalla, ja tulos oli sangen hyvä!. Lisäksi joukossa on kuivattua mustikkaa. Itseäni ei haittaa keksin hieman pilkukas luonne mustikoista johtuen, sillä onhan kyseessä aito raaka-aine, eikä keinotekoinen aromi.

Tämä resepti on muunnelma valkosuklaalimettipikkuleivistä, joka on pääpiirteissään samat ainesosat sisältävä. Jauhoja kuluu vähemmän mustikoista johtuen.

Käytin Pandan 130 gramman suklaalevyjä, sillä omasta mielestäni ne toimivat hyvin ainakin sulatettuna sekä muruiksi pilkoittuina keksin sisällä. Mustikka on Biokia'n kuivattua mustikkaa, joka sisältää sokeria ja auringonkukkaöljyä, ollen muutoin lisäaineeton.

Mustikka-maitosuklaapikkuleivät

Ainekset
114 grammaa voita tai margariinia
114 grammaa maitosuklaata
1 iso kananmuna
1/4 tl suolaa
120 ml tai 170 g hunajaa (kiteinen eli kiinteä hunaja)
50 grammaa kuivattua mustikkaa
450 gr vehnäjauhoja

Valmistus

Sulata suklaa, rasva ja hunaja vesihauteessa ja anna jäähtyä hieman. Vaahdota kananmuna ja lisää joukkoon edelliset suolan kera, ja pieneksi pilkotut kuivatut mustikat. Lisää jauho vähissä erin, ja vaivaa lopuksi pöydällä.

Taikina saattaa vaatia vähemmän jauhoja, sillä kiteinen hunaja  alkaa jähmettyä vaivaamisen aikana.  Kääri taikina kelmuun ja anna jäähtyä kylmässä muutama tunti.

Jatka tuttuun tapaan taikina kaulitsemalla ja muotteja käytellen, ja anna pikkuleipien jähmettyä vielä kerran kylmässä ennen paistamista. Paista pikkuleivät uunissa 170 asteessa keskitasolla noin 10-15 minuuttia, tai kunnes pikkuleivät yläpinta saa hieman väriä.


Kuvia pikkuleivistä paistamisen jälkeen