9. tammikuuta 2011

Herkkusuun pikkuleivät

 
Tuorejuustoa sisältävät pikkuleivät ovat herkkusuun suosikki, jotka tulee säästämiseen sijaan syödä parempiin suihin mitä pikemmiten.

Resepti löytyy Gene Wilsonin kokoamasta reseptivihkosesta kuviomuoteille. Yhdysvalloissa maustamatonta tuorejuustoa saa kätevästi 85 gramman pakkauksissa, jollaista ei vielä löytynyt omasta ruokakaupastani. Ylijäävän tuorejuuston voi käyttää myös toisen taikinan valmistukseen, hunajajuustopikkuleipiin.

Herkkusuun pikkuleivät (Cream Cheese Butter Cookies) reseptin lähde

Ainekset
85 grammaa maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
225 grammaa pehmeää voita tai margariinia
200 grammaa fariinisokeria
1/2 tl suolaa
2 tl vanilja-aromia
385 grammaa vehnäjauhoja

Valmistus

Vaahdota sokeri ja pehmeä (ei sulatettu) voi keskenään ja lisää huoneenlämpöinen tuorejuusto. Vatkaa ja lisää suola sekä vanilja-aromi. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaa kunnes se ei ole enää tarttuvaa. Kääri elmukelmuun pienissä erissä ja anna jähmettyä kylmässä muutaman tunnin tai yön yli. 

Kaulitse kevyesti jauhotetulla alustalla ja jauhota myös käytetyt muotit. Paina muotti taikinaan, leikkaa irti ja siirrä uunipellille. Paista uunin keskitasolla noin 5-15 minuuttia 170 C asteessa.

Suositellaan syötäväksi pikaisesti, pikkuleivät säilyvät muutaman päivän jääkaapissa. Tuorejuusto ja voi on sangen lyömätön yhdistelmä keksin maun kannalta, suosittelen kokeilemaan!