30. joulukuuta 2010

Pekaanipikkuleipä

 
Kokeilussa yksi lukuisista Anne L. Watson'in julkaisun resepteistä, pekaanipähkinäpikkuleipä. Osittain karkeaksi jätetty pekaanipähkinämuru antaa pientä vaihtelua pikkuleivän pintaan ja suutuntumaan.



Pekaanipikkuleivät

Ainekset     reseptin linkki

225 grammaa leivontamargariinia tai voita
1 kananmuna
120 millilitraa hunajaa
98 grammaa fariinisokeria
80 grammaa hienonnettua pekaanipähkinää
1/4 tl suolaa
560 grammaa vehnäjauhoja

Valmistus

Vaahdota kananmuna, lisää joukkoon hunaja. Sekoita tasaiseksi ja lisää fariinisokeri, suola ja pekaanipähkinä hienonnettuna. Lisää lopuksi sulatettu rasva. Lisää vehnäjauhot vähissä erin ja vaivaa taikina pieniksi palloiksi, jotka kääritään elmukelmuun. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa.

Kaulitse taikina tasaiseksi ja paina keksisinetti tukevasti taikinaa vasten. Leikkaa irti ja siirrä paistopellille. Siirrä pikkuleivät kylmään ennen paistamista uunissa, jotta kuvio säilyy paremmin. Paista ne lopuksi noin 170 asteessa kunnes saavat hieman väriä.