27. marraskuuta 2010

Mamsellin piparkakut


Turun joulumarkkinoiden alkamisen kunniaksi on hyvä syy paistaa pellillinen pipareita. Testissä Kotilieden Mamsellin piparkakut, jonka reseptistä jätin leivinsoodan pois parempien yksityiskohtien toivossa.

Resepti löytyy Kotilieden verkkosivuilta. Jätin tietoisesti leivinsoodan pois, jotta yksityiskohdat toistuisivat paremmin. Selvitän jokin toinen kerta, miten leivinsoodan käyttö vaikuttaisi lopputulokseen.

Taikina oli aluksi hieman murenevaa, mutta pienen alkunäpertelyn jälkeen irtosi helposti muotista. Kviosinetin käyttö oli mahdollista ilman jauhottamista, joka yleensä on merkki hyvästä taikinasta käytettäväksi kuviomuottien kanssa.

Lopputulos oli yksi parhaimmista toistaiseksi, suurempien muottien tapauksessa yksityiskohdat tulivat esiin hyvin tai kohtalaisesti, kuviosinettien kohdalla lopputulos oli erinomainen.