24. marraskuuta 2010

Kastanjakanelipikkuleivät 2


 Lisää kuvia työvaiheista ja valmiista kastanjakanelipikkuleivistä.

 

Kaulitse taikina kevyesti tomusokerilla päällystetyllä työtasolla, leivinpaperilla leikkuulauta on näemmä erityisen hyvä. Ripottele myös hieman tomusokeria taikinan ylle ja muottiin, jotta pikkuleivät irtoavat helposti.


Paina muotti taikinaa vasten tasaisesti. Itse painan ensin nupin avulla, sitten varovaisesti myös muotin päältä.


Leikkaa pikkuleipä irti taikinasta sopivan kokoisella muotilla.


Mikäli pikkuleipä jumittuu kiinni muottiin, nypytä sitä varovaisesti irti vain reunoja pitkin.

Lopuksi paina reunat kevyesti takaisin muottia vasten. Pikkuleivän tulisi tämän jälkeen irrota muotista, kun nuppia vasten isketään tomakasti. Tämä toimenpide kannataa suorittaa leivinpaperin yläpuolella.


Kun kaikki sujuu hyvin, on kuviomuoteilla leipominen sujuvaa ja hauskaa. Taikina ei tartu pahasti kiinni, repeile irrottamisen yhteydessä ja kuviot toistuvat yksityiskohtaisesti.


Teekupin vierellä vaahteran lehti, lintu madon kera sekä teepannu -aiheiset pikkuleivät.